Kawa ziarnista

Kawa ziarnista – od ekspresu po chemex, czyli ziarna na wszystkie potrzeby

Parzenie kawy to rytuał, który dodaje smaku całemu dniu – rozumieją to fani tego naparu, którzy w kawie poszukują nie tylko wyjątkowego smaku, ale też nowych wrażeń i doświadczeń przeniesionych w ziarnach pochodzących z całego świata. Dzięki kawie BeMyBean przygotowywanej do parzenia każdego dnia w krakowskiej palarni przeniesiesz się w świat aromatów kawy z każdego zakątka świata. Niezależnie od tego, czy masz ochotę na mocne podwójne espresso, delikatne cappuccino, mleczne latte z syropem czy napar parzony alternatywną metodą w chemexie – mamy kawę, która spełni Twoje oczekiwania i będzie zachwycała na nowo z każdym łykiem.

Kawa ziarnista do espresso i alternatywnych metod parzenia

Do parzenia kawy alternatywnymi metodami bariści wykorzystują ziarna z segmentu specialty, starannie wyselekcjonowane podczas rygorystycznego procesu kwalifikacji.
W BeMyBean znajdziesz kawę specialty zarówno do ekspresu, którą możesz wykorzystać jako bazę do kaw mlecznych, jak i do parzenia metodami przelewowymi z użyciem specjalnych naczyń, systemów i filtrów – mowa o kawie alternatywnej, którą można wykorzystać do dripa, chemexa, french pressu, kawiarki i aeropressu.

Najwyższej jakości kawa z polskiej palarni

Swoją kawę wypalamy w Krakowie od 2019 roku, ciągle dostarczając klientom najlepsze ziarna, z których sami korzystamy codziennie z przyjemnością. Każda z dostępnych w naszej ofercie odmian jest wyjątkowa i dopracowana tak, aby zapewnić niezwykłe doświadczenia zamknięte w filiżance gotowego naparu. Wybierając kawę BeMyBean nie tylko dostajesz ziarna wyselekcjonowane przez specjalistów, ale też produkt będący owocem pracy pasjonatów, którzy w przygotowanie idealnej kawy wkładają całe swoje serce. Dzięki temu nasza kawa dodaje pozytywnej energii, pobudza zmysły aromatem i zachwyca wyraźnym smakiem.

Świeżo palona kawa ze sprawdzonych plantacji

Jesteśmy przekonani, że dobra kawa powinna pochodzić z dobrej plantacji – czyli takiej praktykującej zrównoważony rozwój i pracującej w zgodzie z naturalnym środowiskiem. Sprowadzamy nasze ziarna wyłącznie z transparentnych plantacji, które spełniają nasze oczekiwania co do zapewnianej jakości i sposobu pozyskiwania kawy. W ofercie posiadamy ziarna pochodzące z krajów takich jak Brazylia, Peru, Nikaragua, Boliwia, Kenia, Meksyk czy Etiopia, a także nasze autorskie blendy dopasowane do różnych preferencji smakowych. Dzięki szerokiemu wachlarzowi dostępnych profili sensorycznych od słodkich, poprzez kwaskowate, aż po goryczkowate zapewniamy doświadczenia smakowe satysfakcjonujące każdego pasjonata kawy.