Wyświetlanie wszystkich wyników: 3

  • Espresso , Kawa

    Boogie Bean – espresso

    Nasz bestseller espresso o ogromnym spektrum poprawnego parzenia. W zależności od sposobu zaparzenia bardzo słodka ze średnią goryczką lub słodko-kwasowo-owocowa z delikatną goryczką. Kawa wiele wybaczająca i bardzo wdzięczna. Prosta w parzeniu i dająca dużą przyjemność z picia.

    Kraj: Brazylia
    Region: Minas Gerais
    Obróbka: Puleped natural
    Wysokość upraw: 750-1100 m n.p.m.
    Odmiany: Mondo Novo, Bourbon, Catuai
    Profil sensoryczny: czekolada, orzechy laskowe
    Przeznaczenie: Espresso, metody klasyczne

    Data palenia: 12.09.2019

  • Espresso , Kawa

    Brazylia Monte Alegre – espresso

    Niby Brazylia a ciekawa. Słodka z delikatną, przyjemną kwasowością i wytrawną czekoladą w profili smakowym.

    Kraj: Brazylia
    Region: Monte Belo – Minas Gerais
    Obróbka: natural
    Wysokość upraw: 800-1.125 m n.p.m.
    Odmiany: Bourbon, Mondo Novo
    Profil sensoryczny: Czekolada 70%, miód, młody orzech laskowy
    Przeznaczenie: Espresso, metody klasyczne

    Data palenia: 12.09.2019

  • Espresso , Kawa

    Funky Bean – espresso

    Trzeciofalowe podejście do espresso, jest słodko, jest owocowo, jest funky – jest moc!

    Kraj: Gwatemala / Brazil
    Region: Jalapa / Minas Gerais
    Obróbka: Natural / Pulped Natural
    Wysokość upraw: 1700 / 1100 m n.p.m.
    Odmiany: Catuai, Pache, Bourbon, Mundo Novo, Catuai
    Przeznaczenie: Espresso, metody klasyczne

    Data palenia: 16.09.2019