Candy Bean – espresso

35.00109.00

Zdobądź 350 - 1090 punktów kupując ten produkt.

Gęste, syropowate espresso – słodkie i kwasowe

Kraj: Tanzania / Gwatemala
Region: Arusha / Santa Rosa
Obróbka: Delayed pulping, washed / Washed
Wysokość upraw: 2.000 / 1.700 m n.p.m.
Odmiany: Kent / Caturra, Bourbon, Paches, Catui
Przeznaczenie: Espresso, metody klasyczne

Data palenia: 16.05.2020 r

 

Opis

Candy Bean to nasza sezonowa mieszanka, której celem jest przygotowanie gęstego, syropowatego espresso o wysokiej słodyczy i dużej owocowej kwasowości. Skład Candy Bean zmienia się w zależności od dostępności surowca, który w połączeniu  z odpowiednim stylem palenia pozwoli nam uzyskać espresso przypominające kwasowe owoce oblane cukierkową słodyczą.

Sposób parzenia

Aby wyciągnąć to co w Candy Bean najlepsze spróbuj zaparzyć ją w następujący sposób:

  • Doza 18g
  • Uzysk 36g
  • Czas parzenia 42-45 s

    Czas parzenia może się wydawać bardzo długi jednak w ten sposób znacząco podbijamy słodycz i body w tej kawie 🙂

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zdobądź 500 MyBeans za recenzje tego produktu!
Napisz pierwszą opinię o “Candy Bean – espresso”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *