Etiopia Gera – Geisha – espresso

43.00157.00

Zdobądź 430 - 1570 punktów kupując ten produkt.

Delikatne, kwiatowo-owocowe espresso o średnio wysokiej kwasowości pomarańczy i brzoskwiniowej słodyczy. W aromacie odnajdziesz lekki zapach jaśminu i bergamotki.

Profil sensoryczny: Brzoskwinia, jaśmin, pomarańcza, bergamotka

Kraj:
Etiopia
Region: Jimma
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: 1.860 – 1.990 m n.p.m.
Odmiany: Geisha

Kawa do: Ekspresu kolbowego, ekspresu ciśnieniowego, french press, kawiarka

Data palenia: 07.09.2021 r

Wyczyść

Opis

Geisha / Gesha to niezwykle ceniona odmiana botaniczna kawy pochodząca z Etiopii, która szczególną popularność zyskała w Panamie. Zbiór kawy tej odmiany wygrał w konkursie na najlepszą kawę w Panamie i osiągnął niespotykaną wcześniej cenę.

Rolnicy na swoich niewielkich polach uprawiają kawowce i ręcznie zbierają owoce, które zanoszą do stacji obróbki. Tam są one sortowane, depulpowane, fermentowane i płukane w czystej wodzie. Kolejnym etapem jest suszenie na specjalnych stołach, które są zakodowane tak aby zapewnić pełną identyfikowalność ziaren.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zdobądź 500 MyBeans za recenzje tego produktu!
Napisz pierwszą opinię o „Etiopia Gera – Geisha – espresso”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *