Etiopia Sidamo – espresso

39.00135.00

Zdobądź 390 - 1350 punktów kupując ten produkt.

Lekka kawa o średnio wysokiej kwasowości czerwonych jabłek i śliwek z czekoladowym finiszem

Kraj: Etiopia
Region: Sidamo
Obróbka: Fully Washed
Wysokość upraw: 1.500 – 2.000 m n.p.m.
Odmiany: Heirloom
Profil sensoryczny: Pomelo, pralinki
Przeznaczenie: espresso, metody klasyczne

Data palenia: 29.06.2020 r

Wyczyść

Opis

Dokładnie tą samą kawę znajdziesz tutaj wypaloną do metod alternatywnych 🙂 Świetna okazja aby spróbować jednej kawy w różnych profilach palenia i sposobach przygotowania 🙂

Ziarna, które trzymacie w rękach, rosły w różnych farmach regionu Sidamo. Dzięki temu w kubku znajdziemy przekrój złożoności genetyki kawowca – rejonie żyznej gleby i obfitych deszczów. Delikatna słodycz, średnia kwasowość, czekoladowy finisz i lekkie body sprawiają że jest to idealna kawa na lato.

Obróbka mokra: 24h fermentacji, płukanie, 12-24h moczenie w źródlanej wodzie oraz suszenie na zacienionych stołach przez 10-14 dni.

 

Dodatkowe informacje

Masa netto:

250g, 1000g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zdobądź 500 MyBeans za recenzje tego produktu!
Napisz pierwszą opinię o “Etiopia Sidamo – espresso”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *