Honduras Potrero Grande – espresso

37.00119.00

Średnio-niska kwasowość czerwonego jabłka, duża, daktylowa słodycz, przyjemny, wytrawny finisz surowego kakao.

Kraj: Honduras
Region: Occidente, Ocotepeque
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: 1.600  m n.p.m.
Odmiany: Red Catuai
Kawa do: Espresso, ekspresu ciśnieniowego, french press, kawiarki
Profil sensoryczny: Czerwone jabłko, daktyle, surowe kakao

Data palenia 250g: 02.06.2021 r
Data palenia 1000g: 27.05.2021 r

Wyczyść

Opis

Farma Potrero Grande zlokalizowana jest na wyżynach zachodniego Hondurasu. Właścicielem plantacji jest Don Jesús Humberto, agronom z wykształcenia specjalizujący się w technikach nawadniania. Jesús prowadzi swoją plantację od 2006 r nieustannie ją ulepszając. W roku 2018 dołączył do kooperatywy Aruco, co dało mu dostęp do nowoczesnych narzędzi. Zebrane owoce przechodzą typową mokrą obróbkę: Depulper, fermentacja w tankach i suszenie ziaren do uzyskania 12% wilgotności.

Dodatkowe informacje

Waga brak
Masa netto:

250g, 1000g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zdobądź 500 MyBeans za recenzje tego produktu!
Napisz pierwszą opinię o „Honduras Potrero Grande – espresso”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *