Kenya Kiambu – alternatywa

53.00

Zdobądź 530 punktów kupując ten produkt.

Jeśli lubisz herbatę z sokiem malinowym to ta kawa Ci posmakuje!

Kraj: Kenya
Region: Kiambu
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: 1.700-1.800 m n.p.m.
Odmiany: Batian, Ruiru 11, SL28, SL34

Profil sensoryczny: Malina, porzeczka, herbaciany finisz

Kawa do dripa, V60, french press, aeropress

Masa netto: 250g

Data palenia: 19.11.2021 r

Wyczyść

Opis

Kenia Kiambu to wynik współpracy grupy rolników z regionu Komothai, którzy indywidualnie mają zbyt małe zbiory i siłę aby przebić się na rynku i nie zaginąć wśród niskiej jakości kaw. Dzięki nawiązaniu współpracy, rolnicy z mają szansę na pełne wykorzystanie potencjału swoich plonów oraz utrzymanie pozycji na rynku bez rezygnacji z tradycyjnych metod uprawy.

Kawa obrabiana jest tradycyjną metodą stosowaną w Kenii: sortowanie owoców, floating, depulowanie, 24h fermentacja, płukanie partchmentu w czystej wodzie i około dwutygodniowe suszenie na specjalnych stołach. Tak przygotowane ziarna są dostarczane przez rolników do suchego młynu Kahawa Bora.

Informacje dodatkowe

Masa netto:

250g

Mielenie

Ziarno, French press – 8, Drip -7, Aeropress – 6, Kawiarka – 4, Zalewajka – 4, Espresso – 2

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zdobądź 500 MyBeans za recenzje tego produktu!
Napisz pierwszą opinię o „Kenya Kiambu – alternatywa”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *