Kenya Kii – 250g – alternatywa

56.00

Zdobądź 560 punktów kupując ten produkt.

Kawa o średnio wysokiej kwasowości czarnej porzeczki i rabarbaru oraz malinowej słodyczy

Kraj: Kenya
Region: Kirinyaga
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: 1.310 – 1.900 m n.p.m.
Odmiany: Batian, Ruiru 11, SL28, SL34

Profil sensoryczny: czarna porzeczka, malina, rabarbar
Przeznaczenie: alternatywa

Masa netto: 250g

Data palenia: 26.08.2021 r

Opis

Stacja obróbki Kii jest zarządzana przez Kooperatywę Rungeto Farmers. Ponad 850 członków kooperatywy dostarcza jedynie dojrzałe owoce do stacji obróbki. Na miejscu pracownik nadzoruje wiśnie w trakcie ręcznego sortowania oraz floatingu, zatwierdzając jedynie jędrne, dojrzałe owoce. Kawa jest depulowana, fermentowana przez około 48h i moczona w czystej wodzie przez kolejne 12h. Kawa w parchmencie jest suszona na podniesionych stołach, gdzie jest często przewracana aby zapewnić równomierne schnięcie, a także przykrywana w trakcie największych upałów oraz na noc. Suszenie trwa około 14 dni

Informacje dodatkowe

Masa netto:

250g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zdobądź 500 MyBeans za recenzje tego produktu!
Napisz pierwszą opinię o „Kenya Kii – 250g – alternatywa”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *