Promocja!

Kenya Muhara – 250g – alternatywa – DZIAŁ EKSPERYMENTALNY

49.00 36.00

Zdobądź 360 punktów kupując ten produkt.

Nie zagaduj roastera! 😉 Kenya Muhara wypalona w profilu Nikaragui Santa Carmela – tak się dzieje jak się zagada roastera w trakcie pracy 😉 Wysoka kwasowość i lekka, delikatnie ściągająca goryczka.

Kraj: Kenya
Region: Kiambu
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: 1.550-1.700 m n.p.m.
Odmiany: SL-28, SL-34, Ruiru 11

Profil sensoryczny: Wysoka kwasowość i lekka, delikatnie ściągająca goryczka
Przeznaczenie: alternatywa

Masa netto: 250g

Data palenia: 02.11.2020 r

Pozostało tylko: 1

Opis

Kawa bez kolorowej etykiety, w torebce bez zamknięcia strunowego.

MFSC, czyli Towarzystwo Kooperujących Farmerów Muhara, składa się z 890 właścicieli małych farm. Najważniejsze tam jest sortowanie. Kluczową rolę posiada tak zwany pracownik wiśni. To on wybiera, które partie są najbardziej dojrzałe i upewnia się, że przejrzałe i niedojrzałe wiśnie trafiają z powrotem do domu, gdzie farmerzy mogą je wysuszyć i sprzedać jako niższy sort za dużo niższą cenę. W ten sposób farmerzy są zachęcani, aby zbierać wiśnie w najlepszym momencie.

Wypulpowane wiśnie fermentowane są przez dobę do 36 godzin, kolejnie myte w świeżej wodzie, w której spłukuje się miąższ i sortuje po rozmiarze. Dla Muhara FSC posiadanie swojej nazwy i historii życia połączonej z kawą zaparzoną, kupioną i w końcu dostrzeżoną przez końcowego odbiorcę – to więcej benefitów niż tylko uczciwe pieniądze. Gdyby była to piłka nożna, MFSC właśnie weszliby do wyższej ligi.

Dodatkowe informacje

Masa netto:

250g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zdobądź 500 MyBeans za recenzje tego produktu!
Napisz pierwszą opinię o „Kenya Muhara – 250g – alternatywa – DZIAŁ EKSPERYMENTALNY”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *