Opis
Ta kawa to płynąca energia i nie jest to wyłącznie zasługa kofeiny. Poczujesz w niej nowość, dużo słońca i soczystość dojrzałych kolumbijskich owoców.
Nasza Kolumbia El Rosal to Tabi, czyli stosunkowo nowa arabika powstała w wyniku krzyżówki odmian Typica, Bourbon oraz Timor. „Tabi” w kolumbijskim dialekcie oznacza „dobry”, co odnosi się do wysokiej jakości i odporności tej odmiany kawowców. Nie jest jednak przypadkiem, że Tabi szybko zyskała popularność w świecie kaw speciality.
El Rosal pochodzi z młodej plantacji Wilmera Cubillosa. Wilmer pragnie, aby Tabi stała się powszechnie znana i na stałe zagościła w domowych i kawiarnianych kawowych menu.
Owoce najpierw przez 18 godzin fermentują w workach, po czym odbywa się ich depulping. Tak przygotowana kawa trafia do basenów fermentacyjnych, które u Wilmera są pokryte specjalną powłoką, by ziarna nie przesiąkły żadnymi obcymi zapachami. Po 6 godzinach kawa jest płukana w czystej wodzie i tak oczyszczona trafia do suszenia.
Recenzje
Na razie nie ma opinii o produkcie.