Nikaragua Santa Carmela – 250g – alternatywa

45.00

Zdobądź 450 punktów kupując ten produkt.

Kawa o średniej kwasowości czerwonego jabłka oraz słodyczy nerkowców i melasy.

Kraj: Nikaragua
Region: Matagalpa
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: 1.450 – 1.600 m n.p.m.
Odmiany: Java

Profil sensoryczny: czerwone jabłko, nerkowce, melasa
Przeznaczenie: alternatywa

Masa netto: 250g

Data palenia: 08.10.2020 r

Opis

W niezbyt słynnej z produkcji kawy Nikaragui, w kraju znanym jako państwo jezior i wulkanów, 36-letni dr Enrique Ferrufino – chirurg z wykształcenia – w 1992 roku zajął się plantacją Finca Santa Carmela. Wychowany na takiej też farmie, trójkę swoich dzieci wraz żoną, lekarką pediatrii, zaraził bakcylem miłości do kawy. Przedstawiamy słodki produkt końcowy: myte, suszone na patio ziarno, które rosło na 28 ha, wzmacnianych 30 ha lasu, wspierającymi farmę cieniem i nawozem.
Rodzina Ferrufinów w swoim biznesie kieruje się ideą inspirowania ludzi dzięki kawie. Uczciwe płace, bezpieczne warunki do życia (sic), usługi zdrowotne, jedzenie, edukacja i kooperacje z innymi, małymi producentami, to w skrócie, wg nas, tzw. sharing is caring. W tej bajkowej farmie „biodynamiczny” oznacza bycie w harmonii z lokalnym ekosystemem.

Dodatkowe informacje

Masa netto:

250g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zdobądź 500 MyBeans za recenzje tego produktu!
Napisz pierwszą opinię o „Nikaragua Santa Carmela – 250g – alternatywa”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *