Rwanda Nyakizu – alternatywa – 250g

44.00

Zdobądź 440 punktów kupując ten produkt.

Mocno cytrusowa kawa o wysokiej kwasowości i delikatnej słodyczy mandarynki i aromacie trawy cytrynowej i kwiatu pomarańczy.

Kraj: Rwanda
Region: Nyaruguru
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: 1750-2100 m n.p.m.
Odmiany: Bourbon
Profil sensoryczny: Mandarynka, trawa cytrynowa, kwiat pomarańczy
Przeznaczenie: alternatywa

Masa netto: 250g

Data palenia: 09.07.2020 r

Opis

Stacja obróbki Nyakizu znajduje się w regionie Nyaruguru, w którym panują idealne warunki do uprawy kawowców. Wysoko położone farmy, gleba bogata w materię organiczną oraz duża ilość opadów sprawiają, że kawy z tego regionu są wyjątkowe. Farmerzy dostarczają ręcznie zebrane owoce do stacji obróbki Nyakizu, gdzie po dodatkowym sortowaniu trafiają do depulpera. Następnie kawa w partchmencie fermentuje w zbiornikach z wodą przez 14 do 18h, po czym jest sortowana w specjalnych korytach, moczona przez kolejne 24h. W końcu następuje etap suszenia, trwający nawet do 35 dni, w trakcie których, w trakcie których kawa jest jeszcze kilkukrotnie sortowana

Dodatkowe informacje

Masa netto:

250g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zdobądź 500 MyBeans za recenzje tego produktu!
Napisz pierwszą opinię o “Rwanda Nyakizu – alternatywa – 250g”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *