Opis
Szkolenie baristyczne zaczynamy od krótkiej teorii kawy – od ziarna do filiżanki. Później poświęcamy ok 2-3h na kalibrację młynka i przygotowywanie espresso, sprawdzając jak zmiana poszczególnych parametrów (doza, uzysk, czas parzenia) wpływa na smak kawy. Na zakończenie tej części kursant ma 30 minut na samodzielne ustawienie espresso. Kolejny etap to nauka spieniania mleka i podstaw latte art. Na koniec czyszczenie i konserwacja sprzętu.
Czas trwania szkolenia to około 4-6h w zależności od ilości uczestników (max 5 osób).
Jest to bardzo intensywny kurs skupiony wokół praktyki pracy z ekspresem i młynkiem. Skondensowany i bogaty w wiedzę teoretyczną i praktyczną.
Istnieje też możliwość przeprowadzenia szkolenia na sprzęcie kursanta, dzięki czemu pozna on maksymalny potencjał i możliwości sprzętu.
Szkolenia odbywają się w palarni w Krakowie. Możemy je też zorganizować w Twoim lokalu, kawiarni a nawet domu – w takiej sytuacji skontaktuj się z nami tutaj.
Uwaga: w przypadku zakupu kursów, szkoleń i warsztatów punkty lojalnościowe nie są przyznawane.
Recenzje
Na razie nie ma opinii o produkcie.