Opis
Kawa pochodzi z plantacji Mwambogolo położonej w Songwe. Dojrzewające w Mwambogolo owoce wyróżniają charakterne nuty bakalii, które przekładają się na wyraźną słodycz naparu. W naszej kawie poczujesz ją w postaci nut rodzynek w czekoladzie oraz delikatnego nugatu.
Kawę uzyskuje się w wyniku obróbki mokrej. Wyselekcjonowane owoce najpierw trafiają do ekologicznego depulpatora i wstępnie oczyszczone lądują w basenach fermentacyjnych. Uzyskany parchment płucze się w czystej wodzie i następnie rozkłada na zakrytych stołach. Całkowite suszenie trwa około 17 dni, w trakcie których ziarna są regularnie mieszane, by doprowadzić je do równego poziomu wilgotności.
Mwambogolo jest doskonałą opcją dla miłośników delikatnych, słodkich kaw. Z monotonii bakaliowych nut w tej Tanzanii wybija nektarynka, którą poczujesz równie intensywnie, co wspomniane rodzynki w czekoladzie. Pijemy ją solo i do ciacha!
Recenzje
Na razie nie ma opinii o produkcie.