Tanzania Mwambogolo – alternatywa

53.00

Zdobądź 530 punktów kupując ten produkt.

Niektórzy kłócą się o rodzynki w serniku – my zapewniamy, że ich nuty w kawie to strzał w dziesiątkę. Spróbuj naszej Tanzanii i przekonaj się sam!

Kraj: Tanzania
Region: Idunda, Mbozi
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: 1.570 – 1.880 m n.p.m.
Odmiany: Bourbon, Kent, Typica
Profil sensoryczny: Pomarańcza, kandyzowana mandarynka, marakuja
Kawa do: dripa, v60, Kality, Aeropress, French press, moccamaster, itp.

Data palenia:
09.06.2022 r

Wyczyść

Opis

Kawa pochodzi z plantacji Mwambogolo położonej w Songwe. Dojrzewające w Mwambogolo owoce wyróżniają charakterne nuty bakalii, które przekładają się na wyraźną słodycz naparu. W naszej kawie poczujesz ją w postaci nut rodzynek w czekoladzie oraz delikatnego nugatu.

Kawę uzyskuje się w wyniku obróbki mokrej. Wyselekcjonowane owoce najpierw trafiają do ekologicznego depulpatora i wstępnie oczyszczone lądują w basenach fermentacyjnych. Uzyskany parchment płucze się w czystej wodzie i następnie rozkłada na zakrytych stołach. Całkowite suszenie trwa około 17 dni, w trakcie których ziarna są regularnie mieszane, by doprowadzić je do równego poziomu wilgotności.

Mwambogolo jest doskonałą opcją dla miłośników delikatnych, słodkich kaw. Z monotonii bakaliowych nut w tej Tanzanii wybija nektarynka, którą poczujesz równie intensywnie, co wspomniane rodzynki w czekoladzie. Pijemy ją solo i do ciacha!

Informacje dodatkowe

Masa netto:

250g

Mielenie

Ziarno, French press – 8, Drip -7, Aeropress – 6, Kawiarka – 4, Zalewajka – 4, Espresso – 2

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zdobądź 500 MyBeans za recenzje tego produktu!
Napisz pierwszą opinię o „Tanzania Mwambogolo – alternatywa”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.