Tanzania Ruanda – 250g

41.00

Zdobądź 410 punktów kupując ten produkt.

Średnia kwasowość białego winogrona i pomarańczy zwieńczona wysoką słodyczą cukru trzcinowego

Kraj: Tanzania
Region: Mbozi, Songwe
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: 1.700 m n.p.m.
Odmiany: Bourbon, Kent, Typica

Kawa do: dripa, kality, aeropress, french press

Data palenia: 27.05.2021 r

Opis

Kawa którą trzymasz w rękach pochodzi od rolników stowarzyszonych w kooperatywie Ruanda w południowej Tanzanii. Kooperatywa została założona w 2006 r przez 57 członków, a w 2019 r liczyła ich aż 300. Rolnicy posiadają średnio 1-2 ha ziemi, na któej poza kawą uprawiają kukurydzę, fasolę, słoneczniki i imbir.
Owoce kawowca są zbierane ręcznie, depulpowane przy użyciu eco-pulpera, zużywającego zdecydowanie mniej wody od tradycyjnych urządzeń, następnie fermentują i suszą się przez ok 14 dni na podniesionych stołach.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zdobądź 500 MyBeans za recenzje tego produktu!
Napisz pierwszą opinię o „Tanzania Ruanda – 250g”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *