Herbata zielona – Hojicha Sand Roasted – 50g

40.00

Zdobądź 400 punktów kupując ten produkt.

Zbiór: wiosna i lato 2020
Pochodzenie: Kyoto, Japonia
Profil smakowy: skórka chleba, czarna porzeczka

Na stanie

Opis

  • Czas parzenia: I parzenie: 1 min / II parzenie: 2 min / III parzenie: 5 min
  • Temperatura wody: 95°C
  • Ilość herbaty: 5g / 250ml

Hojicha to japońska zielona herbata produkowana w nietypowy sposób – składa się nie tylko z liści, a głównie z pociętych łodyżek, które poddaje się prażeniu. Większość hojichy na zachodnim rynku to herbata drobno cięta i mocno spieczona. My z kolei chcieliśmy zaprezentować Wam coś niespotykanego – hojichę o ładnych, dużych łodygach, poddaną lżejszemu prażeniu na piasku. Technika ta sięga czasów okresu Edo (XVII-XIX w.).

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zdobądź 500 MyBeans za recenzje tego produktu!
Napisz pierwszą opinię o „Herbata zielona – Hojicha Sand Roasted – 50g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.