
Jak zarazić znajomych pasją do kawy, czyli świeżo palony pomysł na prezent
Statystycznie rzecz biorąc, niemal połowa Polaków nie jest w stanie wyobrazić sobie poranka bez wypicia filiżanki kawy. Co ciekawe, druga porcja aromatycznego naparu trafia do



Co sprawia, że kawa z rzemieślniczej palarni smakuje lepiej?
Owoce kawowca swoich pierwszych amatorów znalazły jeszcze przed naszą erą, kiedy to jedzono je po ugotowaniu, doprawiając solą. Zanim odkryto ich działanie i najlepszą metodę
Hitoria kawy w Kenii
Produkcja kawy w Kenii rozpoczęła się wraz z francuskimi misjonarzami, którzy około 1880 roku przynieśli do regionu wzgórz Taita ziarna kawy. Pierwsze uprawy rozpoczęli w
Kawa na zimno – część 2. Drip i Aeropress na lodzie
W poprzednim artykule pisałem o cold brew, które ma jedną, najpoważniejszą wadę pośród wielu zalet: musimy o nim pomyśleć co najmniej kilka godzin wcześniej, przed
Kawa na zimno – część I – COLD BREW
Gdy żar z nieba doskwiera, szukamy ochłody – cienia, wiatru, klimatyzacji… I jak tu się napić kawy? Wtedy przecież nawet obiad smakuje lepiej na zimno!
Dziarska recenzja – z zaskoczenia
Dziarski Kawista Dwa tygodnie temu dostałem na profilu palarni na FB wiadomość z zapytaniem czy nasz sklep internetowy już działa i czy można kupić kawę.



Jak zarazić znajomych pasją do kawy, czyli świeżo palony pomysł na prezent
Statystycznie rzecz biorąc, niemal połowa Polaków nie jest w stanie wyobrazić sobie poranka bez wypicia filiżanki kawy. Co ciekawe, druga porcja aromatycznego naparu trafia do



Co sprawia, że kawa z rzemieślniczej palarni smakuje lepiej?
Owoce kawowca swoich pierwszych amatorów znalazły jeszcze przed naszą erą, kiedy to jedzono je po ugotowaniu, doprawiając solą. Zanim odkryto ich działanie i najlepszą metodę
Hitoria kawy w Kenii
Produkcja kawy w Kenii rozpoczęła się wraz z francuskimi misjonarzami, którzy około 1880 roku przynieśli do regionu wzgórz Taita ziarna kawy. Pierwsze uprawy rozpoczęli w
Kawa na zimno – część 2. Drip i Aeropress na lodzie
W poprzednim artykule pisałem o cold brew, które ma jedną, najpoważniejszą wadę pośród wielu zalet: musimy o nim pomyśleć co najmniej kilka godzin wcześniej, przed
Kawa na zimno – część I – COLD BREW
Gdy żar z nieba doskwiera, szukamy ochłody – cienia, wiatru, klimatyzacji… I jak tu się napić kawy? Wtedy przecież nawet obiad smakuje lepiej na zimno!
Dziarska recenzja – z zaskoczenia
Dziarski Kawista Dwa tygodnie temu dostałem na profilu palarni na FB wiadomość z zapytaniem czy nasz sklep internetowy już działa i czy można kupić kawę.